Wat Is Het Paleo Dieet? Voor- En Nadelen, Kritiek & Ervaringen


Posts Tagged with…

Reader Comments

 1. Rhododendro

  Gaaf man. Ik heb een jaar lang verschillende diëten geprobeerd: 'Vegetarisch, Bulletproof Diet en Paleo Dieet' en het enige wat ik ervan over heb gehouden zijn de supplementen. Bij het vegetarisch eten voelde ik me vaak zwak en moe daar ben ik na twee maanden dan ook mee gestopt. Het Bulletproof Diet is gebaseerd op het Paleo Dieet alleen dan stukken heftiger met veel meer vet en nootropen en suppelemnten maar hier merkte ik na 3 maanden dat ik super vaak moest schijten en veel buikpijn had (WSS DOOR DE KOFFIE XD). Het Paleo Dieet vond ik toen nog het beste werken maar nu eet ik weer redelijk normaal gewoon veel groenten, stuk vlees/vis, eieren, rijst, wel brood (kan ik echt niet zonder), 1 stuk fruit per dag, veel water en thee, soms koffie, enzovoort. Wat ik eigenlijk wou zeggen haha.. is dat elk mens anders is en dat je voor jezelf moet uit vinden wat jou het beste ligt.. Door veel testen op jezelf. Goede blog, goed kanaal, ga zo door. Later, Jeroen.

 2. gerardg1950

  Ik zou best naar je argumenten willen luisteren, maar ik haak al na 10 seconden af vanwege die muziek. Ben je een rapper of zo? Hoe wil je ooit serieus genomen worden als je dit soort video's maakt?

 3. Gessie Vos

  Hi Ali, dank je voor je video. Het is zeker de meest genuanceerde video die ik over Paleo eten heb gevonden. Kijk ook hier eens voor een indicatie van wanneer granen in ons dieet kwamen: https://www.scientias.nl/basis-voor-menselijk-dieet-werd-35-miljoen-jaar-geleden-gelegd/

  "Het dieet van onze voorouders blijkt heel anders geweest te zijn
  dan voorheen werd gedacht. Zij aten namelijk niet alleen vruchten en
  bladeren maar voegden langzaam aan ook grassen, granen en zegge toe."

 4. Polder Cannabis Olie team

  Granen bevatten ook anti-nutriënten. En die verdwijnen voor het grootste deel door het broodmaak proces. Behalve tegenwoordig. Omdat het broodmaak proces is versneld, vanwege allerlei uitvindingen van bijvoorbeeld TNO. Het nadeel hiervan is dat veel anti-nutriënten in het brood blijven zitten. Bij desem brood is dit veel beter.
  Ik laat peulvruchten weken, een nachtje met zout en citroensap. Daardoor verdwijnen ook anti-nutriënten. Verder gebruik ik Salvithium van Bloem in een bonen gerecht. Zo verteer ik het veel beter. Recent kwam ik een traditioneel witte bonen gerecht met paardenbloem blad tegen, uit Italië, waar ook salie in gebruikt werd. Dat is een kruid dat ook in Salvithium wordt gebruikt, en helpt inderdaad de spijsvertering. Met Salvithium er bij in de witte bonen soep ervaar ik er geen negatieve bij-effecten van.

 5. Belinda van Loon

  We weten nu inmiddels wel dat het paleo voedingspatroon niet uit grote hoeveelheden vlees bestaat. Het is een feit dat wij biologisch bijna niet afwijken van de jagers-verzamelaars, dus is eten als zodanig is wat het best past bij onze biologie. Jagen was een heel risicovol gebeuren en niet zo succesvol waardoor bewezen maximaal 65% van het voedingspatroon uit dierlijke producten ontstond. Dit is dus incl. insecten, eieren, vis, schelp- en schaaldieren die allemaal veel makkelijker te verkrijgen waren dan het jagen op zoogdieren. Het argument over de mummies gaat niet op, dat waren geen jager-verzamelaars meer.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *